Hoe een Google Analytics account op te zetten voor een webwinkel?

Als je een webwinkel wilt opzetten, is het slim om te weten hoe je een Google Analytics account kunt aanmaken voor je webwinkel. Het gaat er om dat je precies kunt bijhouden waar je bezoekers vandaan komen. Op deze manier kun je je website verbeteren en aanbiedingen doen die je bezoekers leuk vinden. Google Analytics is een gratis tool die je als webwinkelier kunt gebruiken om je website te analyseren, bezoekers te tellen, pagina’s en links te volgen en gedetailleerd informatie over je website te verkrijgen.

Waarom is het interessant om een Google Analytics account aan te maken voor je webwinkel?

Google Analytics is een uitstekende manier om te weten waar je bezoekers vandaan komen en of ze iets kopen bij je webwinkel. Het zal je niet alleen helpen meer verkeer te genereren, maar het zal je ook helpen om beter te begrijpen wat je bezoekers van je webwinkel verwachten. Door de gegevens te analyseren die je krijgt via Google Analytics, kun je je webwinkel beter laten functioneren en tegelijkertijd meer verkopen genereren. En dat is wat je doel is als je een webwinkel hebt.

Door de aanwezigheid van Google Analytics kun je berichten en aanbiedingen naar je bezoekers sturen, je winkel optimaal gebruiken en waardevolle informatie verzamelen.

Google Analytics geeft je toegang tot een gedetailleerde analyse van veel verschillende facetten van je website. Je kunt gegevens verzamelen over het aantal bezoekers, hoe lang ze op je website verblijven, waar ze vandaan komen, wat de meest populaire pagina’s van je website zijn en nog veel meer. De gegevens zijn zeer waardevol als je je website wilt verbeteren en je bezoekers kunt aanbidden.

Hoe een Google Analytics account op te zetten voor je webwinkel.

Als je een Google Analytics-account wilt aanmaken voor je webwinkel, is het eerst belangrijk om een Google-account te hebben. Als je deze nog niet hebt, kun je deze hier aanmaken: Google account aanmaken.

Wanneer je je Google-account hebt aangemaakt, is het tijd om een Google Analytics-account voor je webwinkel aan te maken.

Ga naar de Google Analytics-website Google Analytics om een ​​nieuw account aan te maken. Je zult je Google-account moeten gebruiken om aan te melden.

Zodra je bent ingelogd, zul je op de hoofdpagina van Google Analytics zien. Klik op de knop ‘Aan de slag’ om je Google Analytics-account aan te maken.

Op de volgende pagina zul je je accountdetails moeten invoeren. Voer hierin je website-URL in, de naam van je Google Analytics-tracking-ID en een opschrift voor je website. Als je klaar bent, klik je op de knop ‘Doorgaan’.

Op de volgende pagina word je gevraagd naar extra informatie over je website. Voer ook hier deze informatie in. Hieronder vind je een overzicht van de velden die je moet invullen om je account op te zetten:

  • Naam van je website
  • Hoofdindustrie
  • Sub-industrie
  • Uw land/regio
  • Time Zone
  • Speciale aanbiedingen of nieuwsbrieven
  • Voer de naam in van de beheerder van je account
  • Status van de website

Als je klaar bent met het invoeren van de gegevens, klik je op de knop ‘Klaar’ om je Google Analytics-account te activeren.

Na het activeren van je Google Analytics-account, krijg je toegang tot jouw Google Analytics-dashboard. Hier kun je de gegevens over je websitebezoekers en pagina’s bekijken.

Hoe je gegevens uit je Google Analytics-account kunt gebruiken?

Wanneer je een Google Analytics-account hebt aangemaakt, kun je de gegevens gebruiken om je website te verbeteren. Met de gegevens kun je zien welke pagina’s het meest worden bezocht, waar je bezoekers vandaan komen en wat er op je website gedaan wordt als ze er zijn.

U kunt bijvoorbeeld zien welke pagina’s er het meest bezocht worden. Met deze informatie kun je de pagina’s die meer bezoekers trekken, promoten op sociale media, bevorderen in zoekmachines of meer informatie over aanbiedingen weergeven op je website.

Je kunt ook zien welke webpagina’s op je website bezoekers snel weer verlaten. Als je dit kunt identificeren, kun je vervolgens proberen de problemen op te lossen, zodat meer mensen je webpagina’s lezen en langer op je website blijven.

Je kunt ook zien waar je bezoekers vandaan komen. Als je bijvoorbeeld weet dat je veel verkeer krijgt via sociale media, kun je je berichten hier op richten om meer verkeer te genereren.

Google Analytics is een gratis tool, dus het is een uitstekende manier om inzicht te krijgen in je webwinkel. Het is de moeite waard om een ​​Google Analytics-account aan te maken: je krijgt veel waardevolle informatie over je websitegebruikers en je kunt deze gebruiken om je website te verbeteren.

Conclusie

Google Analytics is een geweldige manier om inzicht te krijgen in de gegevens over je webwinkel. Met deze informatie kun je je website beter laten functioneren en toegespitste aanbiedingen en berichten naar je bezoekers sturen.

Je kunt Google Analytics gratis gebruiken om inzicht te krijgen in je website. Je hebt wel een Google-account nodig om deze service te gebruiken.

Google Analytics is een krachtige tool om je website te verbeteren. Als je een Google Analytics-account hebt aangemaakt, kun je gedetailleerde informatie verzamelen over je websitegebruikers. Je kunt vervolgens deze informatie gebruiken om je website te optimaliseren en meer verkeer naar je webwinkel te genereren.

Plaats een reactie